როგორ უნდა მოვამზადოთ სკუმბრია მარტივად ხახვითა და სუნელებით

ინგრედიენტები

 

პილპილი

სვანური მარილი

ნიორი - 3 კბილი

ხახვი - 4 თავი

ზეითუნის ზეთი

სოიოს სოუსი

სკუმბრია - 3 ცალი

ხმელი ქინძი

ხმელი ორეგანო

დაფნის ფოთოლი

 

 

 

მომზადების წესი:

 

თევზი გავრეცხოთ ცივი წყლით, გავჭრათ შუაზე, გავასუფთავოთ შიგთავსით და შეძლებისდაგვრად ამოვიღოთ ძირითადი ფხები (სკუმბრიის შემთხვევაში ეს ადვილია)

ცაკლე მოვამზადოთ სატენი: ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა, მოვახსათ ზეითუნის ზეთი+სოიოს სოუსი+ყველა სუნელი და გავაჩეროთ 5-10 წუთი.

 

თევზს მოვაჭრათ კუდი, გავშალოთ და დავალაგოთ მზა ხახვის სატენი, გადავახვიოთ რულეტივით და დავამაგროთ ხის ჩხირით, ზემოდან მოვასხათ ზეითუნის ზეთი, ცოტა მარილი და ორეგანო. გამოვაცხოთ 190 გრადუსზე 30-35 წუთი... ძალიან ხრაშუნა კანი აქვს, შიგნით კი საოცრად წვნიანი და არომატულია. უხდება ბრინჯის ან ბისტნეულუს სალათებს. გემრიელად მიირთვით.

24-03-2021, 22:23    

გაკმაყოფილებთ თუ არა პიარ მენეჯერების დონე?

კი
არა
არ ვიცი